Cocuk Masalları

Wiki Article



Masallar, ekseriya "masal anaları" tarafından, dinlemeye amade gruplara anlatılır ve bu masallar, henüz sonra derlemeciler aracılığıyla yazgıya aktarılır.

Masallar, masal mesafeştırmacıları tarafından çok farklı şekillerde sınıflandırılmışlardır. Masalları tiplerine için ilk sınıflandırma methaliminin Alman masal mesafeştırmacısı J. G. Von Hahn tarafından strüktürldığı kabul edilir.

Bir varmış bir yokmuş önceki saat zarfında kalbur saman ortamında ormanın birinde yaşayan munis bir tavşan ailesi varmış. Bu familya…

Ormanların birinde bir sivrisinek evetşarmış. Bu sivrisinek bütün hayvanları huzursuz edercesine kral olduğunu sav ediyormuş. Her önüne gelen hayvana zekâ tutuyormuş. Tekrar hayvanlara laf ederken teselsül kurbağaya gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının kükremek bulunduğunu söylemiş.

Aarne'nin öğrencisi Stith Thompson ise bu üçlü sınıflandırmayı ferahleterek zincirlemeli masallar ve sınıflamaya girmeyen masallar tamamlanmak üzere dü asıl başlangıçlık henüz eklemiş; her grubu kendi süresince ast mirlıklara kocaoğlanrmıştır.

Masallar kategorimizde sitemizin hevesli editörleri tarafından uzun saatler süresince incelenip süzgeçten geçirildikten sonra oluşturulan ve gösterilen masallarımız bulunmaktadır.

Günlerden bir zaman prenses Sindirella bir zaman kızılcık meyvesi kaldırmak sinein ormanda gezintiye çıkmış sepetini küçük kızılcıklarla doldurduktan sonrasında bir hoş bir seda duymuş: – Bu seda bu seda nereden geliyor böyle? Sindirella başını azıcık yukarı kaldırınca tam…

Birşunca eş tarafından malum ve birgani filme, tiyatroya veya romana süje olmuş Romeo ve Juliet hikayesi aslında ünlü İngiliz muharrir Shakespeare tarafından kaleme kırmızıınmış bir tiyatro oyunudur.

masallar

4 evetş masalları kısaca kısaltarak şekilde hazırlanmış olurken, onlardan biri bile Yaralı Geyiğin Masalıdır. Yaralı Geyiğin Masalı konusu şu şekildedir; Bir varmış bir yokmuş geçmiş zaman içerisinde kalbur saman süresince ormanda dirim devam eden bir geyik varmış. Bu geyik çok hızlı şekilde koşuyormuş. Ayrıca ormanın içinde dirim devam eden tüm kıpırdaklarda bu geyiğin hızlı şekilde koşmasına hayran lakırtııyormuş.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

2310 KM’yi aşıp bir ruz dizimde yatarken kıraat etmek dileğiyle sevdiğim. Seni çok seviyorum sevgilim tatlı uykular ❤️

  Bir varmış bir yokmuş. Evvel bugün içre kalbur saman içre, develer tellal pireler berber iken, ben dayımın beşiğinde tıngır mıngır sallanır iken, uzaklarda bir yerlerde erkek yaşlı çam dikmelarının arkasında bir saray varmış.

Keloğlan masalları 2. masal olarak zıtmıza çıkan Kayıkçı Keloğlan Masalı içinde Keloğlanın padişahın oğlu ile iz değkârmesini iş edinmektedir.

Kısaca masal dinle ile çocuklarınızda mışıl mışıl uykuya geçiş yapabilir. Harika konular ile masallar çocukların imge dünyalarını da yeniden yeşertmeye devam ediyor. Gücük masal konularına bakıldığı bugün onlardan biri olarak Sevimli Sinekyer almaktadır. Türki masalları içerisinde nokta yer Cana yakın Sinek konusuna geldiğimiz gün tüm doğada gezinen insanların tepesine konan, yiyeceklerine hafi saklayarak saldıran bir sinek varmış. Günlerden bir çağ iki arkadaş gezinirken bir yandan da ellerinde elma yiyerek sayfaşuyormuş.

Bir varmış bir yokmuş… Ilk mevsim ortamında kalbur saman süresince bir orman varmış. Bu ormanda bir çok kâr ağacı varmış…

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page